Vaš ultimativni vodnik skozi astrologijo


Večina pozna svoje astrološko znamenj. V bistvu vaše sončno znamenje (ne glede na to, ali ste bik ali kozorog) določa položaj Sonca ob vašem času rojstvu. Toda zakaj je Sonce tako pomembno, ko gledamo astrološko znamenje in rojstno karto? Zakaj se astrologi in laiki, ki jih zanima astrologija, osredotočajo predvsem na Sonce? No, za to obstaja dober razlog.

Sonce pravzaprav ni planet, ampak zvezda, okoli katere se premika naš sončni sistem. In tako kot je Sonce središče našega sistema, ste vi središče svojega življenja. Stvari vidite s svojimi očmi in jih razumete s svojega vidika.

Sončna energija je energija življenja in vitalnosti. Brez Sonca (ali če nam bi bilo Sonce bližje oziroma malce dlje) življenja na Zemlji, kot ga poznamo, ne bi bilo ali pa sploh ne bi ostajalo. Tako kot Sonce pomaga življenju na našem planetu, tako vam bo njegov položaj pomagal razumeti, kako lahko čim bolj izkoristite svoje življenje.

Položaj Sonca vam bo razkril, na katerem področju morate dati vse od sebe in se ne zadovoljiti s povprečnim. Tukaj pa postane stvar zanimiva: vaš datum, čas in kraj rojstva določajo, v katerem astrološkem znamenju je Sonce, v kateri hiši in aspektu.

Sončno znamenje


Poznamo 12 astroloških znamenj, vsako znamenje pa obsega 30 stopinj (30 stopinj x 12 znamenj = 360 stopinj). Vsako znamenje ima določene pozitivne in negativne lastnosti. Spodaj je navedenih nekaj ključnih lastnosti za vsako astrološko znamenje.

Oven
Pustolovski, samozavesten, samovšečen, impulziven

Bik
Zanesljiv, močen, preobčutljiv, trmast

Dvojčka
Komunikativen, prilagodljiv, nedosleden, plitek

Rak
Predan, sočuten, muhast, neodločen

Lev
Živahen, odločen, egoističen, posesiven

Devica
Zanesljiv, potrpežljiv, kritičen, obsojajoč

Tehtnica
Očarljiv, ljubeč, neodločen, len

Škorpijon
Strasten, karizmatičen, skrivnosten, manipulativen

Strelec
Družaben, prijazen, neposreden, nemiren

Kozorog
Voljan, resen, strog, zahteven

Vodnar
Inteligenten, človekoljuben, neobičajen, zadržan

Ribi
Romantičen, domiseln, varljiv, otožen


Astrološke hiše


Tako kot ura je zodiak razdeljen na 12 delov ali hiš. Vsaka hiša je povezana s skupino lastnosti, ki izhajajo iz vas, dotikajo pa se tudi vpliva zunanjega okolja. V trenutku, ko ste se rodili, so bili planeti v določenem znamenju in hiši, zato astrolog potrebuje vaš čas, dan in kraj rojstva, da natančno določi položaje planetov in hiše.

Planeti in astrološka znamenja se bodo najmočneje manifestirali na področju življenja, ki ga predstavlja hiša, v kateri se nahajajo. Zapomnite pa si, da hiše niso »energije« tako kot elementi ali planeti, niti ne odražajo lastnosti posameznega astrološkega znamenja. Hiše nakazujejo, kje se bodo energije najverjetneje manifestirale in kje boste izkusili največ izkušenj (ne predstavljajo izkušenj samih po sebi) oziroma na katerem področju vsakodnevnega življenja bodo energije planeta imele najmočnejši vpliv. Hiša, v kateri je Sonce, in njegovi aspekti v povezavi z drugimi planeti tvorijo to, kar ste. Spodaj si preberite kratke opise, kako se Sonce obnaša v vsaki astrološki hiši.

Prva hiša
Prva hiša vlada vaši osebnosti in fizičnemu videzu. Sonce v tej hiši vam bo prineslo močno osebnost in lekcijo v ponižnosti.

Druga hiša
Druga hiša vpliva na vaš dohodek in kako podpirate samega sebe. Sonce v tej hiši bo okrepilo zanimanje za finance in lastnino ter prineslo lekcijo, kako ne postati preveč materialistična oseba.

Tretja hiša
Tretja hiša vlada komunikaciji in razumu. Sonce v tej hiši bo prineslo zanimanje za vse načine komuniciranja, vendar se boste morali izogibati pretiranemu govoričenju.

Četrta hiša
Četrta hiša vlada družini in tradiciji. Sonce v tej hiši bo v ospredje postavilo vsa družinska vprašanja – pozitivna in negativna.

Peta hiša
Peta hiša vlada ustvarjalnosti in prostemu času. Sonce v tej hiši prinaša srečo in igrivost, a opozarja tudi na sebično vedenje.

Šesta hiša
Šesta hiša vlada vaši dnevni rutini in osebnemu počutju. Sonce v tej hiši prinaša zanimanje za lastno zdravje in opominja, da je v življenju pomembno ravnovesje med igro in delom.

Sedma hiša
Sedma hiša vlada partnerstvu: romantičnemu, poslovnemu in platonskemu. Sonce v tej hiši prinaša potrebo po nekom posebnem, a hkrati opominja, da ne smete izgubiti sebe v procesu iskanja te osebe.

Osma hiša
Osma hiša vlada okultnemu in podpori, ki jo dobite s strani drugih. Sonce v tej hiši vas navdaja z zanimanje, a vas obenem opozarja na nevarnost, da postanete preveč manipulativni.

Deveta hiša
Deveta hiša vlada filozofiji in visoki izobrazbi. Sonce v tej hiši vam lahko prinese resnično zanimanje za druge kulture, a vas opozarja tudi, da ne smete postati preveč plitki ali površinski v iskanju novih znanj.

Deseta hiša
Deseta hiša vlada vaši karieri in družbenemu položaju. Sonce v tej hiši je odlično za uspešno poslovno pot, a vas obenem opozarja tudi na možnost, da postanete deloholik.

Enajsta hiša
Enajsta hiša vlada vašim željam in krogu prijateljev. Sonce v tej hiši krepi vašo energijo in željo po interakciji z drugimi, a morate paziti, da ne boste drugih izkoriščali za lastno korist.

Dvanajsta hiša
Dvanajsta hiša je hiša zaključkov in skritih stvari. Sonce je lahko strog nadrejeni. In četudi vas zelo zanima podzavest in nezavedni um, je težko najti svoj avtentični jaz, saj je le-ta preveč skrit.


Aspekti


Pri razumevanju sončnega znamenja so pomembni tudi aspekti (razdalja med katerimakoli dvema planetoma in astrološkim znamenjem). Obstaja dve vrsti aspektov:
• Enostavni aspekti
• Zahtevni aspekti

Morda mislite, da so enostavni aspekti vedno pozitivni, a v resnici to ne drži. Konjunkcija velja za enostavni aspekt, a je lahko tudi zelo zapletena, če energija enega planeta tekmuje z energijo drugega.

Prav tako lahko menite, da je opozicija zahteven aspekt , a nekateri planeti potrebujejo le-to, da izrazijo svoje najboljše lastnosti.

Tukaj so navedeni najpogostejši aspekti planetov. Ne skrbite, če bo postalo preveč zapleteno; vemo, da je veliko informacij, ki jih morate sprejeti. Zapomnite si le, da imajo planeti lastne energije, na te energije pa vpliva sončno znamenje in hiša, ki jo zaseda. Če potrebujete več nasvetov ali usmeritev, se lahko po pomoč obrnete k našim astrologom.

Konjunkcija
Ko je poleg Sonca še en planet, to imenujemo konjunkcija. Planet lahko sodeluje s sončevo energijo, jo okrepi ali pa zasenči.

Sekstil
Ko planet ustvari 30° kot s Soncem, to imenujemo sekstil. To je enostaven aspekt in običajno nakazuje potencial sodelovanja energij planetov.

Kvadrat
Ko planet ustvari 90° kot s Soncem, to imenujemo kvadrat. To je zahteven aspekt in običajno ustvari napetost, kar pa ni nujno slabo, saj vas lahko »prisili«, da stopite iz območja ugodja.

Trigon
Ko planet ustvari 120° kot s Soncem, to imenujemo trigon. Je enostaven aspekt z dvema ali več planetoma, ki delujeta v harmoniji in drug iz drugega izvabljata le najboljše lastnosti. Ker pa je ta aspekt enostaven, se lahko včasih prezrejo potenciali, ki se skrivajo v vas.

Inkonjunkcija
Ko planet ustvari 150° kot s Soncem, to imenujemo inkonjunkcija. To je eden najbolj zahtevnih aspektov, saj dva planeta nimata popolnoma ničesar skupnega. Edini način, kako premagati ta aspekt, je delo na razumevanju težav, ki jih prinaša, in težnja k spoznanju, kako v vsakdanje življenje integrirati rešitve.

Opozicija
Ko je planet stoji nasproti Sonca, to omejujemo opozicija. Čeprav povzroča izzive, lahko prinese pomembne življenjske lekcije in razkrije, na katerih življenjskih področjih morate pokazati več truda. Ta aspekt odseva negotovosti z namenom, da se z njimi soočite in se dvignete nad vse izzive.

Pokličite na 016007700 ali pošljite SMS s ključno besedo ASTRO svojim vprašanjem na številko 4242 in odkrijte svojo prihodnost.

Nasvet izkušeni astrolog vam bo pomagal pri podrobni in obširni analizi osebnosti kot tudi pri analizi ujemanja vas in vaše ljubljene osebe. Tudi pri vprašanjih glede posla ali projekta boste z njegovim znanjem dobili nadvse pomembne informacije.


Tarot karta dnevaDnevni horoskop

Dnevni horoskop

Kaj danes napovedujejo zvezde? Usmeritev, ki jo iščete, je tukaj. Več »

Dnevni ljubezenski horoskop

Dnevni ljubezenski horoskop

Zadeve srca so lahko popolnoma nepredvidljive. Odkrijte, kaj vas čaka danes! Več »

Tedenski Tarot horoskop

Tedenski Tarot horoskop

Preberite si, kaj se skriva v Tarot kartah za vaše astrološko znamenje ta teden! Več »

Letni horoskop 2021

Letni horoskop 2021

Odkrij svoje najboljše priložnosti in največje izzive v novem letu! Več »

Horoskop ujemanje

Horoskop ujemanje

Odkrijte, kako se vi in vaša ljubljena oseba ujemata! Več »

Tarot karta dneva

Tarot karta dneva

Odkrijte prednosti, če dan začnete s Tarot karto! Več »

Tarot napovedi

Tarot napovedi

Spoznajte brezčasno modrost Tarot kart in odkrijte njihovo mistično moč. Več »

Brezplačno vedeževanj

Brezplačno vedeževanje

Prejmite odgovor na vprašanje, ki je za vas v tem trenutku najbolj pomembno. Več »

Vedeževalci Astrolife

Spoznajte nas

Naši izkušeni svetovalci imajo večletne izkušnje na področju astrologije ...Več »